رصدخانه فضایی خورشیدگرد ناسا ۷ اکتبر گذشته تصویری غیرعادی از یک خورشید گرفتگی را تهیه کرد که آژانس فضایی آمریکا در روزهای اخیر آن را منتشر کرد.
رصدخانه دینامیک خورشیدی (SDO) ناسا در فوریه ۲۰۱۰ در مدار قرار گرفت و برای اولین بار موفق شد در ۷ اکتبر گذشته از عبور ماه از جلوی خورشید تصویری دیدنی تهیه کند که ناسا به تازگی آن را منتشر کرده است.
در تصویری که این رصدخانه فضایی شکار کرده است، سایه سیاه ماه دیده می شود که نیمی از خورشید را پوشانده و آن را به شکل یک هلال درآورده است.
به اعتقاد دانشمندانی که بر روی خورشید مطالعه می کنند، تصویری که ماهواره ناسا از خورشید تهیه کرده بسیار زیبا و دیدنی است.
سایه سیاه ماه که به نظر می رسد نیمی از خورشید را بریده باشد می تواند در محاسبه اثرات شکست نور بر روی اپتیک این تلسکوپ و تصحیح این اثر نوری کمک کند.
براساس گزارش تلگراف، بر روی این کاوشگر خورشید گرد دستگاهی به نام “هلیو- لرزه و تصویرگر مغناطیسی” نصب شده است که می تواند میدان مغناطیسی خورشید را اندازه گیری کرده و تصاویری شگفت انگیز از سطح مرئی ستاره تهیه کند.
اطلاعاتی که این تلسکوپ فضایی ارسال می کند به محققان در درک تاثیرات خورشید بر روی زمین و فضای اطراف زمین کمک می کند.
این تصویر در فاصله ۳۶ هزار کیلومتری از سیاره ما گرفته شده است. دمای حلقه پلاسمای خورشید در این تصویر می تواند به ۲۰ میلیون درجه سانتیگراد برسد.