بعضى از مبتلایان به ایدز جدیداً یاد گرفته اند که بیمارى خودشان را به گردن پشه هاى بیچاره بیندازند و بگویند مادر یک جایى بودیم که یک نفر ایدزى هم خوابیده بوده و پر از پشه هم بوده! احتمالاً یک پشه آن طرف را نیش زده و بعد هم آمده سراغ ما! جهت اطلاع این افراد باید گفت: «دست بردارید! فکر کرده اید ما اینقدر ساده هستیم؟!» اما آیا واقعاً چنین اتفاقى ممکن است بیفتد؟
پاسخ این سؤال منفى است. از زمان شیوع و همه گیرى بیمارى «ایدز» توجه دانشمندان معطوف به این مسأله بوده که آیا ویروس HIV، از طریق حشرات گزنده و مکنده خون همچون پشه منتقل میشود یا خیر؟
مطالعات انجام شده در مناطق مختلف جهان، حتى مناطقى که مستعدابتلا به این بیمارى هستند و جمعیت پشه ها در آن جا بسیار زیاده است، نشان مى دهد که فرضیه انتقال این ویروس توسط پشه به هیچ عنوان درست نیست!
نتیجه تجربیات و آزمایش ها در مورد خصوصیات گزندگى حشرات نشان مى دهد که وقتى حشره اى شخصى را نیش مى زند، خون خود، انسان گزیده شده قبلى و یا حیوانى را به شخص دیگر منتقل نمى کند، بلکه بزاق خودرا انتقال مى دهد که در حکم روغنى باعث نرم و لزج شدن سطح شده و امکان غذاخوردن حشره را بیشتر و راحت تر مى کند.
بیمارى هایى چون تب زرد و مالاریا توسط بزاق گونه اى خاص از پشه ها منتقل مى شود و مهمتر اینکه ویروس ایدز تنها براى مدت کوتاهى در بدن پشه مى ماند (برخلاف ارگانیسم هایى که از طریق نیش حشرات منتقل مى شوند HIV نه قدرت تکثیر و نه امکان زنده ماندن در بدن حشره را دارد. پس حتى اگر به فرض هم ویروس وارد بدن پشه یا حشره دیگرى شود، حشره نمى تواند عامل سرایت باشد و HIV را به شخص دیگر انتقال دهد.همچنین نمى بایست نگران گزیده شدن توسط پشه اى که دهانش آغشته به خون شخص مبتلا است باشید و دلیل این ادعا بنا بر بررسى هاى زیر است:
نخست اینکه ، افراد مبتلا به ایدز دائماً سطح بالایى از (HIV) را در جریان خون خود ندارند.
دوم اینکه اجزاى دهانى حشره تنها مقدار بسیار ناچیزى از خون را روى سطح خود نگه مى دارند.
وسر انجام آنکه:
حشره شناسان معتقدند حشرات گزنده معمولاً بلافاصله پس از مکیدن خون بسراغ طعمه بعدى نمیروند، بلکه پرواز کرده در جاى امن و راحتى استراحت مى کنند تا وعده خون خورده شده را براحتى هضم کنند.
http://aent.persianblog.ir